Buurtstroom Utrechts Archief

Binnenkort starten we met dit nieuwe project in Utrecht, op het dak van het Utrechts Archief aan de Alexander Numankade 199 in Noordoost.

Buurtstroom en de gemeente Utrecht hebben de handen ineen geslagen om hier een succesvol project van te maken!

Utrechts Archief
Dak Utrechts Archief

Doel project

Het doel van het project is om met buurtbewoners nieuwe energie op te gaan wekken door middel van ongeveer 180 zonnepanelen op het dak van het Utrechts Archief.


Voor wie?

Het project betreft een postcoderoosproject. Dit houdt in dat buurtbewoners in de postcode van het dak en omliggende postcodes mee kunnen doen, zie ook het kaartje hieronder.
Je kunt als buurtbewoner al meedoen vanaf € 75,-.

De deelnemers profiteren 15 jaar lang via een vergoeding per opgewekte kWh.

Een goede reden om mee te doen is als je zelf graag duurzame energie op wilt wekken met zonnepanelen, maar geen eigen dak hebt of als je dak niet geschikt is. Maar ook als je zelf al zonnepanelen op je eigen dak hebt, kun je meedoen.
Het kan ook zijn dat je liever geen gedoe wilt met techniek. Of je vindt het gewoon leuk om samen met je buren iets goeds te doen voor de planeet.

Lijkt dit je wat? Geef je interesse door via het formulier in de rechterkolom van deze pagina of mail naar communicatie@buurtstroom.nl.
Je komt dan op een interesselijst en wordt op de hoogte gehouden van het project.

De postcoderoos van dit project

Woon je in één van de volgende postcodes dan kun je meedoen!

3511, 3512, 3513, 3514, 3515, 3571, 3572.

Postcodekaartje Utrechts Archief

Wat gaat er op korte termijn gebeuren?

Op dit moment wordt gewerkt aan het opstarten van het project. Er vindt een haalbaarheidsstudie plaats zodat er een goed besluit kan worden genomen over de start en de prijs van de Buurtstroomdelen.

Zodra er groen licht wordt gegeven wordt gestart met de werving van deelnemers.

Binnenkort volgt meer informatie over dit project.