Buurtstroom IJsselstein De Oever

Op maandag 23 november is gestart met de installatie van de zonnepanelen op het dak van de sporthal. Er is nog een mogelijkheid voor een 2e fase van het project.

Start centrale

162 zonnepanelen worden op het dak van sporthal De Oever geïnstalleerd. Daarna worden ze aangesloten op het net en kunnen ze duurzame stroom gaan leveren.

De 10e Buurtstroomcentrale!

Er is nog plaats op het dak voor een 2e fase van het project. Dat zijn nog 54 zonnepanelen. Heb je de 1e fase gemist en wil je wel graag meedoen? Reserveer dan nu zonnepanelen voor de 2e fase! Stuur een mail naar: communicatie@buurtstroom.nl

Met in de mail je adresgegevens en hoeveel zonnepanelen je zou willen reserveren. Als er genoeg interesse is, nemen we een besluit over de 2e fase en vragen we je om je deelname definitief te maken.

Informatie over het project

Iedereen die in IJsselstein, in Nieuwegein (in de postcodes 3434 of 3435) of in Montfoort woont, kan deelnemen. Ook kleine bedrijven (de grens ligt op 10.000 kWh stroomverbruik per jaar en je moet een kleinverbruikersaansluiting hebben). Deelname kan vanaf 1 paneel. Dat kost € 325,-. Je hoeft dan 15 jaar lang géén energiebelasting te betalen over de elektriciteit uit dat paneel. Dat betekent dat je je bijdrage in 10 jaar terugverdient. De stroomproductie loopt daarna gewoon door. Jouw voordeel dus ook.

Dit Buurtstroomproject is het Eerste in IJsselstein! En het Tiende in de regio! Zeven in Utrecht-stad, eentje in Bunnik, eentje in Werkhoven. We bouwen met z'n allen aan iets nieuws, iets moois, iets dat ook van jou is.

 

Je kunt de informatiebrochure downloaden via de knop hieronder.
Je kunt nog vragen stellen via een mail naar communicatie@buurtstroom.nl.

Samen met de buurt duurzame energie opwekken!

Na ondertekenen intentieovereenkomst (beeld: Lysette Verwegen (Zenderstreeknieuws Zuid))
Na ondertekenen intentieovereenkomst (beeld: Lysette Verwegen (Zenderstreeknieuws Zuid))

Initiatief

Werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein heeft de gemeente IJsselstein gevraagd het dak van sporthal De Oever beschikbaar te stellen voor een collectief zonnestroomproject (postcoderoosproject). De gemeente heeft toegezegd dat 2/3e deel van het hoge dak van de sporthal hiervoor gebruikt mag worden. Buurtstroom Energie-U is gevraagd om te helpen met het opzetten van het project.

Als inwoner van IJsselstein kun je deelnemen aan dit zonnestroomproject. Je investeert in één of meerdere zonnepanelen waarvoor je een leuk rendement ontvangt. Maar misschien nog wel belangrijker: je investeert in een gezonde buurt én planeet. De prijs van een zonnepaneel is € 325,-.

Sporthal De Oever in IJsselstein_gemeente

Locatie: Zomerdijk 42A, IJsselstein
Aantal zonnepanelen: 216
Vermogen: 330 Wp
Jaarlijkse opbrengst: 58.000 kWh

Deelnemen

Dit zonnestroomproject is een “postcoderoosproject”. Om deel te kunnen nemen moet je in postcodegebied 3401 wonen of in één van de negen andere aangrenzende, dus deelnemende, postcodegebieden: 3402, 3435, 3434, 4132, 4133, 3412, 3404, 3403 of 3417.

Deelnemende postcodegebieden
Deelnemende postcodegebieden