Buurtstroom IJsselstein De Oever

Inwoners van IJsselstein of directe omgeving kunnen nog meedoen met het zonnestroomproject op sporthal De Oever in IJsselstein. Ondertussen beginnen we met de uitvoering.

 

Laatste kans: Doe mee met dit 10e Buurtstroomproject

Woon je in IJsselstein, in Nieuwegein (in de postcodes 3434 of 3435) of in Montfoort, lees gauw verder hoe je mee kunt doen!

We gaan (in eerste instantie) een kleinere variant van het project uitvoeren, met 162 panelen. De installateur gaat de installatie inplannen en voorbereiden. De verwachting is dat in november de panelen geplaatst gaan worden. Er zijn nog enkele panelen beschikbaar.

Iedereen die in IJsselstein of omgeving woont, kan deelnemen. Ook kleine bedrijven (de grens ligt op 10.000 kWh stroomverbruik per jaar en je moet een kleinverbruikersaansluiting hebben). Deelname kan vanaf 1 paneel. Dat kost € 325,-. Je hoeft dan 15 jaar lang géén energiebelasting te betalen over de elektriciteit uit dat paneel. Dat betekent dat je je bijdrage in 10 jaar terugverdient. De stroomproductie loopt daarna gewoon door. Jouw voordeel dus ook.

Dit Buurtstroomproject is het Eerste in IJsselstein! En het Tiende in de regio! Zeven in Utrecht-stad, eentje in Bunnik, eentje in Werkhoven. We bouwen met z'n allen aan iets nieuws, iets moois, iets dat ook van jou is.

 

Hoe doe je mee?

Je kunt de informatiebrochure downloaden via de knop hieronder.
Je kunt nog vragen stellen via een mail naar communicatie@buurtstroom.nl.
En je kunt je definitief aanmelden via de knop 'Ik wil me definitief aanmelden'.

Laten we dit project SAMEN tot een succes maken! Samen met de buurt duurzame energie opwekken!

Let op: er zijn nog enkele zonnepanelen beschikbaar van de 162 panelen, dus wees er snel bij!

Na ondertekenen intentieovereenkomst (beeld: Lysette Verwegen (Zenderstreeknieuws Zuid))
Na ondertekenen intentieovereenkomst (beeld: Lysette Verwegen (Zenderstreeknieuws Zuid))

Initiatief

Werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein heeft de gemeente IJsselstein gevraagd het dak van sporthal De Oever beschikbaar te stellen voor een collectief zonnestroomproject (postcoderoosproject). De gemeente heeft toegezegd dat 2/3e deel van het hoge dak van de sporthal hiervoor gebruikt mag worden. Buurtstroom Energie-U is gevraagd om te helpen met het opzetten van het project.

Als inwoner van IJsselstein kun je deelnemen aan dit zonnestroomproject. Je investeert in één of meerdere zonnepanelen waarvoor je een leuk rendement ontvangt. Maar misschien nog wel belangrijker: je investeert in een gezonde buurt én planeet. De prijs van een zonnepaneel is € 325,-.

Reserveren

Er is ook een mogelijkheid om zonnepanelen van dit project te reserveren. Dit werkt als volgt:

  • je stuurt ons een mail met daarin je adresgegevens en het aantal zonnepanelen dat je wilt reserveren;
  • dit noteren wij in onze administratie;
  • zodra er zoveel zonnepanelen zijn verkocht én gereserveerd, dat het aantal beschikbare zonnepanelen bijna bereikt is, krijg je een mail van ons met het verzoek jouw panelen definitief te maken door definitief in te schrijven en te betalen via de website.
Sporthal De Oever in IJsselstein_gemeente

Locatie: Zomerdijk 42A, IJsselstein
Aantal zonnepanelen: 216
Vermogen: 330 Wp
Jaarlijkse opbrengst: 58.000 kWh

Deelnemen

Dit zonnestroomproject is een “postcoderoosproject”. Om deel te kunnen nemen moet je in postcodegebied 3401 wonen of in één van de negen andere aangrenzende, dus deelnemende, postcodegebieden: 3402, 3435, 3434, 4132, 4133, 3412, 3404, 3403 of 3417.

Deelnemende postcodegebieden
Deelnemende postcodegebieden