Buurtstroom IJsselstein De Oever

My Website

Op het dak van sporthal De Oever zijn eind november 2020 162 zonnepanelen geïnstalleerd en aangesloten op het net. Sinds begin december 2020 wekken ze duurzame stroom op.

De 10e Buurtstroomcentrale!

Het is op dit moment niet meer mogelijk om deel te nemen. Mocht je wel interesse hebben in dit of een soortgelijk project, stuur dan een mail naar communicatie@buurtstroom.nl.
Je komt dan op een interesselijst. Als er deelnemers zijn die hun panelen willen verkopen, of we starten een nieuw project in de buurt, dan sturen we je een bericht.

 

default

Informatie over het project

Iedereen die in IJsselstein, in Nieuwegein (in de postcodes 3434 of 3435) of in Montfoort woont, kon deelnemen. Ook kleine bedrijven (de grens ligt op 10.000 kWh stroomverbruik per jaar en je moet een kleinverbruikersaansluiting hebben).

Dit Buurtstroomproject is het Eerste in IJsselstein! En het Tiende in de regio! Zeven in Utrecht-stad, eentje in Bunnik, eentje in Werkhoven. We bouwen met z'n allen aan iets nieuws, iets moois, iets dat ook van jou is.

Samen met de buurt duurzame energie opwekken!

Buurtstroom Energie-U heeft het project bij AFM gemeld. Het informatiedocument dat daarbij is meegeleverd, is hier te vinden: 16. AFM informatiedocument - IJsselstein de Oever.

Na ondertekenen intentieovereenkomst (beeld: Lysette Verwegen (Zenderstreeknieuws Zuid))
Na ondertekenen intentieovereenkomst (beeld: Lysette Verwegen (Zenderstreeknieuws Zuid))

Initiatief

Werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein heeft de gemeente IJsselstein gevraagd het dak van sporthal De Oever beschikbaar te stellen voor een collectief zonnestroomproject (postcoderoosproject). De gemeente heeft toegezegd dat 2/3e deel van het hoge dak van de sporthal hiervoor gebruikt mag worden. Buurtstroom Energie-U is gevraagd om te helpen met het opzetten van het project.

Als inwoner van IJsselstein kon je deelnemen aan dit zonnestroomproject. Je investeert in één of meerdere zonnepanelen waarvoor je een leuk rendement ontvangt. Maar misschien nog wel belangrijker: je investeert in een gezonde buurt én planeet. De prijs van een zonnepaneel is € 325,-.

Sporthal De Oever in IJsselstein_gemeente

Locatie: Zomerdijk 42A, IJsselstein
Aantal zonnepanelen: 216
Vermogen: 330 Wp
Jaarlijkse opbrengst: 58.000 kWh

Deelnemen

Dit zonnestroomproject is een “postcoderoosproject”. Om deel te kunnen nemen moet je in postcodegebied 3401 wonen of in één van de negen andere aangrenzende, dus deelnemende, postcodegebieden: 3402, 3435, 3434, 4132, 4133, 3412, 3404, 3403 of 3417.

Deelnemende postcodegebieden
Deelnemende postcodegebieden