Hoe start ik een Buurtstroomproject?

‘Dat mooie grote dak bij mij in de buurt, daar zouden toch gewoon zonnepanelen op moeten?!’

We horen het vaak. ‘Kunnen we niet iets met dit dak?’ ‘Ja hoor, graag!’ ‘Leuk, maar hoe pak je dat eigenlijk aan?'

We leggen hier uit wat we nodig hebben voor de start van een Buurtstroomproject, welke stappen jij en je buren kunnen nemen en wat de hobbels zijn die je tegen kunt komen. Enthousiast? Dan komen we graag met je in contact! Stuur een mail naar communicatie@buurtstroom.nl.

Hieronder een 10-stappenplan voor een geslaagd Buurtstroomproject. In dit stappenplan worden verschillende vragen gesteld en moeten zaken uitgezocht worden. Nadat de 10 stappen succesvol doorlopen zijn is de conclusie:

Er is een geschikt dak, een welwillende dakeigenaar, een initiatiefgroep, interesse uit de buurt, een eerste verkenning van de mogelijkheden en goedkeuring vanuit het bestuur. Kortom, er is een Buurtstroomproject!

Mocht je geen geschikt dak weten, maar wel willen helpen bij het realiseren van een Buurtstroomproject? Neem dan ook contact met ons op! Misschien heeft Buurtstroom al een geschikt dak op het oog, of kun je (vrijwillig) helpen bij de werving van deelnemers voor een net opgestart project.

Lees in dit interview met Marlies Willemen, initiatiefneemster van Buurtstroom De Wissel, hoe zij dat samen met een buurvrouw heeft aangepakt.
Het artikel is geschreven door Jasmijn Fermie van Energie-U.

IWEPS

In 10 stappen naar een geslaagd Buurtstroomproject

En ten slotte vieren we samen ons mooie resultaat!

Openingsfeestje Buurtstroom De Wissel
Openingsfeestje Buurtstroom De Wissel