Buurtstroom Amersfoort De Bron

Samen met je buren nieuwe energie! Dat gaat gebeuren in Amersfoort Vathorst doordat de gemeente Amersfoort het dak van scholencomplex ABC Vathorst-De Bron beschikbaar heeft gesteld voor zonnepanelen.

Buurtstroom en de gemeente Amersfoort hebben de handen ineen geslagen om hier een succesvol project van te maken!

Wat is de stand van zaken?

We zijn nu bezig om de laatste dingen te regelen en om vervolgens alle informatie over het project in een informatiebrochure te zetten. In september willen we een informatiebijeenkomst organiseren.
We hadden vertraging opgelopen bij dit project, o.a. vanwege een lekkage bij een lichtstraat op het dak. Deze is inmiddels verholpen. Verder is er een constructieberekening uitgevoerd, wat definitief uitwees dat er zonnepanelen geplaatst kunnen worden op het dak.
De dakovereenkomst is ondertekend door de gemeente Amersfoort en het bestuur van Buurtstroom. Het Recht van Opstal kan bijna gevestigd worden.
abc_school_de_bron_Hoofdfoto1-1024x459

Doel project

Het doel van het project is om met buurtbewoners nieuwe energie op te gaan wekken door middel van ongeveer 170 zonnepanelen op het dak van ABC Vathorst-De Bron.


Voor wie?

Het project betreft een postcoderoosproject. Dit houdt in dat buurtbewoners in de postcode van het dak (3825) en omliggende postcodes mee kunnen doen, zie ook het kaartje hieronder.

Je kunt meedoen met dit project vanaf € 300,-, dat is de prijs van één participatie. Met meer participaties meedoen kan ook. Gedurende 15 jaar (looptijd van het project) ontvang je een vergoeding per opgewekte kWh. Het verwachte rendement is zo'n 4%.

Een goede reden om mee te doen is als je zelf graag duurzame energie op wilt wekken met zonnepanelen, maar geen eigen dak hebt of als je dak niet geschikt is. Maar ook als je zelf al zonnepanelen op je eigen dak hebt, kun je meedoen.
Het kan ook zijn dat je liever geen gedoe wilt met techniek. Of je vindt het gewoon leuk om samen met je buren iets goeds te doen voor de planeet.

Lijkt dit je wat?

Geef je interesse door via het formulier in de rechterkolom van deze pagina of mail naar communicatie@buurtstroom.nl.
Je komt dan op een interesselijst en wordt op de hoogte gehouden van het project. Je zit nog nergens aan vast.


De postcoderoos van dit project

Woon je in één van de volgende postcodes dan kun je meedoen!

3825, 3826, 3829, 3821, 3822, 3823, 3824, 3751.

Postcodekaart Amersfoort De Bron-NIEUW2