Buurtstroom Amersfoort De Bron

Samen met je buren nieuwe energie! Dat gaat gebeuren in Amersfoort Vathorst doordat de gemeente Amersfoort het dak van scholencomplex ABC Vathorst-De Bron beschikbaar heeft gesteld voor zonnepanelen.

Buurtstroom en de gemeente Amersfoort hebben de handen ineen geslagen om hier een succesvol project van te maken!

abc_school_de_bron_Hoofdfoto1-1024x459

Doel project

Het doel van het project is om met buurtbewoners nieuwe energie op te gaan wekken door middel van ongeveer 200 zonnepanelen op het dak van ABC Vathorst-De Bron.


Voor wie?

Het project betreft een postcoderoosproject. Dit houdt in dat buurtbewoners in de postcode van het dak en omliggende postcodes mee kunnen doen. Dit doen ze door te investeren in een klein of groot Buurtstroomdeel of in meerdere delen.

De deelnemers profiteren 15 jaar lang via een vergoeding per opgewekte kWh.

Een goede reden om mee te doen is als je zelf graag duurzame energie op wilt wekken met zonnepanelen, maar geen eigen dak hebt of als je dak niet geschikt is. Maar ook als je zelf al zonnepanelen op je eigen dak hebt, kun je meedoen.
Het kan ook zijn dat je liever geen gedoe wilt met techniek. Of je vindt het gewoon leuk om samen met je buren iets goeds te doen voor de planeet.

Lijkt dit je wat? Geef je interesse door via het formulier in de rechterkolom van deze pagina.
Je komt dan op een interesselijst en wordt op de hoogte gehouden van het project.


Wat gaat er op korte termijn gebeuren?

Op dit moment wordt gewerkt aan het opstarten van het project. Er vindt een haalbaarheidsstudie plaats zodat er een goed besluit kan worden genomen over de start en de prijs van de Buurtstroomdelen.

Zodra er groen licht wordt gegeven wordt gestart met de werving van deelnemers.

Bekijk hier de infosheet over de vervolgstappen in het project!