Buurtstroom Rehobothkerk

De Rehobothkerk aan de Briljantlaan in Tolsteeg/Rotsoord wil graag haar dak beschikbaar stellen voor Buurtstroom. Ons nieuwste project in de stad Utrecht!

Op het dak van de kerk willen we ongeveer 150 zonnepanelen gaan plaatsen. Als buurtgenoot kun je deelnemen aan dit zonnestroomproject. Je investeert in één of meerdere zonnepanelen waarvoor je een leuk rendement ontvangt. Maar misschien nog wel belangrijker: je investeert in een gezonde buurt én planeet.

De werving van deelnemers is inmiddels in volle gang!
Er is een mooie flyer gemaakt. Die kun je hier bekijken.

Interesse?
Heb je ook interesse om deel te nemen? Vul gauw je gegevens in op het formuliertje in de rechterkolom. Dan kom je op de interesselijst en houden we je op de hoogte van het vervolg!

Informatieavond op donderdag 15 oktober

Op donderdagavond 15 oktober organiseren we een informatieavond voor dit project. De informatieavond vindt plaats in de Rehobothkerk, Briljantlaan 6, en tegelijkertijd via een livestream op Youtube.Er ku nnen maximaal 40 mensen in de kerk aanwezig zijn.

Het is belangrijk om je vooraf aan te melden. Dit kan met een mail naar communicatie@buurtstroom.nl.

Geef daarbij aan of je in de kerk aanwezig wilt zijn óf dat je de bijeenkomst gaat volgen vanuit huis via de livestream.
Er is beperkt plaats in de kerk, dus vol = vol. We vragen huishoudens die naar de kerk willen komen, om alléén te komen. Dan kunnen er meer verschillende huishoudens komen.
Eventuele vragen van mensen die thuis meeluisteren kunnen via de chatbox worden meegenomen.

De avond start om 20 uur, inloop vanaf 19.30 uur.
De avond duurt tot ongeveer 21.15 uur.

Tijdens de informatieavond wordt het definitieve aanbod gepresenteerd en kun je al je vragen stellen. Ook wordt dan de informatiebrochure op papier uitgedeeld.
De informatiebrochure wordt ook per mail naar alle geïnteresseerden gestuurd, minstens 1 week voor de informatieavond.

Foto-Rehobothkerk_klein-1024x683
Het dak van de kerk, nu nog leeg, binnenkort vol met zonnepanelen.
Het dak van de kerk, nu nog leeg, binnenkort vol met zonnepanelen.

De zonne-installatie wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Een gecertificeerde elektriciteitsmeter houdt bij hoeveel stroom er is opgewekt. Dit wordt verdeeld over de Buurtstroompanelen. Vervolgens krijg je over de opgewekte stroom korting op de energiebelasting op je eigen energienota.

Dit zonnestroomproject is een “postcoderoosproject”. Om deel te kunnen nemen moet je in postcodegebied 3523 wonen of in één van de zeven andere aangrenzende, dus deelnemende, postcodegebieden: 3524, 3525, 3522, 3521, 3511, 3582, 3585. Zie het kaartje hieronder.

Deelnemende postcodegebieden
Deelnemende postcodegebieden