Buurtstroom Rehobothkerk

Alle 149 zonnepanelen zijn verkocht. We zijn de installatie aan het voorbereiden.

Het project is uitverkocht. We zijn de installatie van de 149 zonnepanelen aan het voorbereiden.

Wil je ook meedoen met een Buurtstroomproject? Mail naar communicatie@buurtstroom.nl, dan kom je op de interesselijst voor een nieuw project.

Informatieavond was op donderdag 15 oktober

Op donderdagavond 15 oktober organiseerden we een informatieavond voor dit project. De informatieavond vond plaats in de Rehobothkerk, Briljantlaan 6, en tegelijkertijd via een livestream op Youtube.

In de informatiebrochure wordt het hele project uitgelegd. Je kunt hem hieronder downloaden.

Het initiatief

De Rehobothkerk aan de Briljantlaan in Tolsteeg/Rotsoord wil graag haar dak beschikbaar stellen voor Buurtstroom. Ons nieuwste project in de stad Utrecht!

Op het dak van de kerk willen we 149 zonnepanelen gaan plaatsen. Als buurtgenoot kun je deelnemen aan dit zonnestroomproject. Je investeert in één of meerdere zonnepanelen waarvoor je een leuk rendement ontvangt. Maar misschien nog wel belangrijker: je investeert in een gezonde buurt én planeet.

De werving van deelnemers is inmiddels in volle gang!
Er is een mooie flyer gemaakt. Die kun je hier bekijken.

Foto-Rehobothkerk_klein-1024x683
Het dak van de kerk, nu nog leeg, binnenkort vol met zonnepanelen.
Het dak van de kerk, nu nog leeg, binnenkort vol met zonnepanelen.

De zonne-installatie wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Een gecertificeerde elektriciteitsmeter houdt bij hoeveel stroom er is opgewekt. Dit wordt verdeeld over de Buurtstroompanelen. Vervolgens krijg je over de opgewekte stroom korting op de energiebelasting op je eigen energienota.

Dit zonnestroomproject is een “postcoderoosproject”. Om deel te kunnen nemen moet je in postcodegebied 3523 wonen of in één van de zeven andere aangrenzende, dus deelnemende, postcodegebieden: 3524, 3525, 3522, 3521, 3511, 3582, 3585. Zie het kaartje hieronder.

Deelnemende postcodegebieden
Deelnemende postcodegebieden