Buurtstroom Hoograven de ARM

My Website

Verwachte jaarlijks opbrengst: 58.000 kWh.

De officiële startdatum van het project is 1 juni 2017.

Hoograven de Arm (van boven)

Gegevens van de centrale:

Locatie: Verlengde Hoogravenseweg 69, Utrecht
Aantal zonnepanelen: 250
Vermogen per paneel: 265 Wp
Vermogen in totaal: 66,3 kWp
Verwachte jaarlijkse opbrengst: 58.000 kWh

 

Geschiedenis van het project

Ad de Regt van HoogravenDuurzaam! is initiatiefnemer van dit project. Hoograven Duurzaam! is een buurtbewonersinitiatief in Utrecht Zuid/Hoograven met als doel de wijk Hoograven te verduurzamen. Hoograven Duurzaam! participeerde niet als partij in het project maar leden van de initiatiefgroep doen dat wel als individu.

Stichting Prokind, de overkoepelende stichting van Stichting Kringloop Centrum Utrecht De A.R.M., is de eigenaar van de gebouwen van het kringloopbedrijf aan de Verlengde Hoogravenseweg. Deze stichting heeft het dak beschikbaar gesteld aan Buurtstroom Hoograven de A.R.M. De A.R.M. heeft het milieu en duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan, bovendien is ze zeer betrokken bij de medemens en haar leefomgeving. Derhalve is “de A.R.M.” uitermate verheugd dat ze kon participeren in, en medewerking verlenen aan dit mooie initiatief.

De centrale met 250 zonnepanelen is mogelijk gemaakt door 44 deelnemers.

Benieuwd hoe dit 1e Buurtstroomproject tot stand is gekomen? Lees hier een interview met Ad de Regt.

De 'organisatie' tijdens het openingsfeestje Buurtstroom Hoograven de A.R.M.
De 'organisatie' tijdens het openingsfeestje Buurtstroom Hoograven de A.R.M.

Meedoen?

Wil je meedoen met Buurtstroom? Of ben je al deelnemer aan Buurtstroom Hoograven de A.R.M. en wil je graag extra panelen? Geef je interesse door per mail. Vermeld in je mail je adresgegevens en het aantal zonnepanelen waarmee je zou willen deelnemen.

Als een deelnemer van dit project zijn/haar panelen wil verkopen, of er start een nieuw project in de buurt, nemen we contact met je op.

Deelnemende postcodegebieden
Deelnemende postcodegebieden