Nieuws

Buurtstroom Energie-U | om samen met om | nieuwe energie nu al voor 6de jaar op rij de groenste energieleverancier!

Voor het 6de jaar op rij is het om | nieuwe energie collectief, gevormd door Buurtstroom Energie-U | om en 49 andere lokale energiecoöperaties, uitgeroepen tot groenste leverancier van Nederland. Dat maakten de organisaties de Consumentenbond, WISE en Natuur & Milieu zojuist bekend in de Stroomranking 2020. Het collectief scoort daarin opnieuw een rapportcijfer 10 op de onderdelen investeringen, inkoop en levering. om | nieuwe energie is niet de enige met dit cijfer, maar wel de enige landelijke leverancier bij wie het de consumenten zelf zijn die deze mijlpaal hebben bereikt.

“Coöperatieve energie heeft in de laatste jaren een enorme vlucht genomen”

De afgelopen jaren is het collectief enorm gegroeid. Directeur van om | nieuwe energie, André Dippell, over de Stroomranking: “We hebben de laatste jaren gezien dat steeds meer mensen bewust afstappen van commerciële energie en zich aansluiten bij onze lokale energiebeweging, zoals [coöperatie] | om. Veel leveranciers blijven namelijk op de oude voet doorgaan, terwijl er behoefte is aan eigen inbreng, winstdeling en verduurzaming voor mensen met lagere inkomens. Het is daarom fantastisch dat ons collectief al jaren wordt benoemd als groenste energieleverancier. Ieder jaar kijken we weer uit naar dit moment omdat het voor de consument een van de belangrijkste onderzoeken is om erachter te komen hoe duurzaam jouw leverancier écht is. Die transparantie vinden we bij om | nieuwe energie heel erg belangrijk, juist omdat er zoveel misstanden in deze sector zijn. En dit is het bewijs dat het ontwikkelen en leveren van 100% groene energie écht mogelijk is, wanneer we dit samen met burgers op lokaal niveau doen.”

Sinds 2015 eindigt om | nieuwe energie steevast op de hoogste plaats binnen de Stroomranking. Het collectief laat daarmee veel grote leveranciers achter zich door uitsluitend groene energie op lokaal niveau in Nederland op te wekken.

De enige landelijke leverancier die volledig wordt bestuurd door haar klanten

Bij het om | nieuwe energie collectief bepalen de klanten de koers. Dat zit zo: om | nieuwe energie is niet zomaar een leverancier, maar een coöperatie zonder winstoogmerk. En als coöperatie wordt zij bestuurd door haar leden, in dit geval tientallen kleinere energiecoöperaties in Nederland, zoals Buurtstroom Energie-U | om. Dit lokale initiatief van burgers en klanten zorgt ervoor dat er duurzame projecten worden ontwikkeld in hun eigen buurt, zoals collectieve zonnedaken. Omdat de klanten de basis vormen van deze lokale coöperaties en deze op hun beurt de basis van het hele collectief, wordt om | nieuwe energie dus bestuurd door een landelijk netwerk van haar eigen klanten.

Daar komt nog bij dat de winst ook weer naar hen terugvloeit, waarmee zij binnen het collectief al meer dan 100 lokale projecten hebben kunnen realiseren, variërend van gratis zonnestroom tot buurtbatterijen en windparken.

“Omdat we een coöperatie zijn, functioneren we totaal anders dan de traditionele leveranciers. Dit wordt nu steeds bekender bij het grote publiek. Je zult geen grote campagnes van ons voorbij zien komen of acties met welkomstkortingen en -cadeaus. Want we hebben maar één gezamenlijk doel: meer duurzame energie voor een betere toekomst en lagere prijzen voor al onze klanten, zodat iedereen mee kan doen. Daar hoort geen dure sponsoring bij of een tijdelijke kortingsactie die alleen voor nieuwe klanten is bedoeld. Dat wij het structureel en écht samen met en voor onze klanten doen, begint bij steeds meer consumenten te landen.”

Nog steeds een onvoldoende voor veel leveranciers

Het onderzoek vergeleek alle bekende energieleveranciers in Nederland. In totaal werd van 34 leveranciers voor de consumentenmarkt onderzocht hoe duurzaam zij zijn op het gebied van investering, inkoop en levering van energie. Veel leveranciers scoren nog steeds erg mager en dragen gering bij aan de verduurzaming van Nederland. In totaal kregen 20 leveranciers een onvoldoende.

Climate Comedy Night op 18 november

Ben jij, net als wij, wel weer eens toe aan een avondje lachen? Reserveer woensdagavond 18 november in je agenda voor de vierde, online, (en GRATIS!) editie van de Climate Comedy Night met Martijn Koning, Kiki Schippers & Rayen Panday! De presentatie is in handen van Art Rooijakkers. Georganiseerd door HIER klimaatbureau.

Alweer de vierde (!) editie van de Climate Comedy Night. Een superleuk interactief online programma waardoor jij er thuis met je familie, collega’s en vrienden, ondanks de corona-maatregelen, ook bij kan zijn.

Start livestream: 20:00 uur
Einde livestream: 22:00 uur

Climate Comedy Quiz

Tijdens de livestream van de Climate Comedy Night kun je ook nog eens meedoen aan de interactieve Climate Comedy Quiz, een superleuke & luchtige online klimaatquiz! In een aantal blokken komt de quiz gedurende de avond voorbij. Je kunt je als individu aanmelden, maar ook samen met je vrienden of collega's in een team. Liever achteroverleunend, lachend op de bank zonder ‘poespas’? No worries, dat kan natuurlijk ook gewoon.

Doe mee & win! 

Doe jij individueel mee aan de Climate Comedy Quiz? Dan maak je bovendien kans op vloerisolatie van TONZON. Het winnende team wint na afloop een online Meet & Greet met een van de cabaretiers.

Buurtstroom Rehobothkerk is uitverkocht!

Alle 149 zonnepanelen van Buurtstroom Rehobothkerk zijn verkocht! We gaan de uitvoering voorbereiden van de 11e Buurtstroomcentrale. Had je ook mee willen doen? Mail naar communicatie@buurtstroom.nl. Je komt dan op de interesselijst van Buurtstroom.

Plaatje voorblad presentatie Buurtstroom

Buurtstroom IJsselstein De Oever - op naar installatie!

We gaan starten met de uitvoering van Buurtstroom IJsselstein De Oever.
Het wordt (in eerste instantie) een kleinere variant van het project, met 162 panelen. De installateur gaat de installatie inplannen en voorbereiden. De verwachting is dat in september of oktober de panelen geplaatst gaan worden.

Je kunt nog meedoen, er zijn nog enkele panelen beschikbaar!

Iedereen die in IJsselstein of omgeving woont, kan deelnemen. Ook kleine bedrijven (de grens ligt op 10.000 kWh stroomverbruik per jaar en je moet een kleinverbruikersaansluiting hebben). Deelname kan vanaf 1 paneel. Dat kost € 325,-. Je hoeft dan 15 jaar lang géén energiebelasting te betalen over de elektriciteit uit dat paneel. Dat betekent dat je je bijdrage in 10 jaar terugverdient. De stroomproductie loopt daarna gewoon door. Jouw voordeel dus ook.

Dit Buurtstroomproject is het Eerste in IJsselstein! En het Tiende in de regio! Zeven in Utrecht-stad, eentje in Bunnik, eentje in Werkhoven.

Sporthal De Oever in IJsselstein_gemeente

Installatie van Buurtstroom Griftkwartier 3

Deze laatste week van mei vindt de installatie plaats van de 162 zonnepanelen op het dak aan De Blieckstraat in Utrecht Noordoost. Dit is Buurtstroom Griftkwartier 3, alweer het 9e Buurtstroomproject. De 4 initiatiefnemers maken het live mee!

Initiatiefnemers op het dak

Nieuw project: Buurtstroom Rehobothkerk

Foto Rehobothkerk_klein

De Rehobothkerk aan de Briljantlaan in Tolsteeg/Rotsoord wil graag haar dak beschikbaar stellen voor Buurtstroom. Ons nieuwste project in de stad Utrecht!

Dit zonnestroomproject is een “postcoderoosproject”. Om deel te kunnen nemen moet je in postcodegebied 3523 wonen of in één van de zeven andere aangrenzende, dus deelnemende, postcodegebieden: 3524, 3525, 3522, 3521, 3511, 3582, 3585.

Nieuwsbrief Buurtstroom

We brengen regelmatig voor onze deelnemers en geïnteresseerden een nieuwsbrief uit. Hieronder vind je de nieuwsbrieven die als laatste verschenen zijn:

Als lid van Buurtstroom ontvang je deze nieuwsbrieven automatisch. Mocht je ze niet ontvangen of is je mailadres gewijzigd, stuur dan even een mail naar Buurtstroom.

Twitter

 

De 162 zonnepanelen van Buurtstroom IJsselstein De Oever liggen op het dak! Dit is mogelijk gemaakt door 28 inwoners van IJsselstein en omgeving! Het 1e Buurtstroomproject in IJsselstein, het 10e in regio Utrecht. Samen met je buurtgenoten lokaal duurzame energie opwekken! #zon

Heb je een gróót dak beschikbaar voor zonnepanelen? Wil je iets doen voor je buren én voor de planeet? Buurtstroom kan altijd meer daken gebruiken. Zet jouw dak letterlijk in het zonnetje en doe mee: https://buurtstroom.nl/ik-heb-een-dak-beschikbaar/
@TeamBuurtstroom
#buurtstroom #zonvooriedereen 🌞🏡

De laatste voorbereidingen voor event HIERopgewekt. 's-Werelds beste evenement over lokale duurzame energie. Vanaf morgen 3 dagen online kennisdeling & netwerken powered by Greenchoice.

Bekijk het programma & schrijf je in! 👇

https://www.hieropgewekt.nl/evenement-hier-opgewekt

#EHO2020 #Klimaatakkoord

Load More...