Nieuws

Buurtstroom IJsselstein De Oever - op naar installatie!

We gaan starten met de uitvoering van Buurtstroom IJsselstein De Oever.
Het wordt (in eerste instantie) een kleinere variant van het project, met 162 panelen. De installateur gaat de installatie inplannen en voorbereiden. De verwachting is dat in september of oktober de panelen geplaatst gaan worden.

Je kunt nog meedoen, er zijn nog enkele panelen beschikbaar!

Iedereen die in IJsselstein of omgeving woont, kan deelnemen. Ook kleine bedrijven (de grens ligt op 10.000 kWh stroomverbruik per jaar en je moet een kleinverbruikersaansluiting hebben). Deelname kan vanaf 1 paneel. Dat kost € 325,-. Je hoeft dan 15 jaar lang géén energiebelasting te betalen over de elektriciteit uit dat paneel. Dat betekent dat je je bijdrage in 10 jaar terugverdient. De stroomproductie loopt daarna gewoon door. Jouw voordeel dus ook.

Dit Buurtstroomproject is het Eerste in IJsselstein! En het Tiende in de regio! Zeven in Utrecht-stad, eentje in Bunnik, eentje in Werkhoven.

Sporthal De Oever in IJsselstein_gemeente

Installatie van Buurtstroom Griftkwartier 3

Deze laatste week van mei vindt de installatie plaats van de 162 zonnepanelen op het dak aan De Blieckstraat in Utrecht Noordoost. Dit is Buurtstroom Griftkwartier 3, alweer het 9e Buurtstroomproject. De 4 initiatiefnemers maken het live mee!

Initiatiefnemers op het dak

Nieuw project: Buurtstroom Rehobothkerk

Foto Rehobothkerk_klein

De Rehobothkerk aan de Briljantlaan in Tolsteeg/Rotsoord wil graag haar dak beschikbaar stellen voor Buurtstroom. Ons nieuwste project in de stad Utrecht!

Dit zonnestroomproject is een “postcoderoosproject”. Om deel te kunnen nemen moet je in postcodegebied 3523 wonen of in één van de zeven andere aangrenzende, dus deelnemende, postcodegebieden: 3524, 3525, 3522, 3521, 3511, 3582, 3585.

Nieuwsbrief Buurtstroom

We brengen regelmatig voor onze deelnemers en geïnteresseerden een nieuwsbrief uit. Hieronder vind je de nieuwsbrieven die als laatste verschenen zijn:

Als lid van Buurtstroom ontvang je deze nieuwsbrieven automatisch. Mocht je ze niet ontvangen of is je mailadres gewijzigd, stuur dan even een mail naar Buurtstroom.

Twitter

 

Buurtstroom de Molenstraat in het centrum van Utrecht draait alweer 3 jaar en daar zijn we heel trots op! Samen met je buren nieuwe energie. Ook iets voor jou? Je kunt op 2 manieren meedoen. https://buurtstroom.nl/buurtstroom-molenstraat/

Juli goede maand voor duurzame energie, productie komt 31 procent hoger uit
Ook topproductie van #zonnepanelen in ‘t Utrechtse Griftkwartier met 3 draaiende buurtstroomcentrales https://www.nu.nl/economie/6067901/juli-goede-maand-voor-duurzame-energie-productie-komt-31-procent-hoger-uit.html

Gisteren stonden we op het dak van de Rehobothkerk in Utrecht. Hierop komen 150 zonnepanelen. Heb je geen eigen dak of geen geschikt dak? En woon je in #Tolsteeg, #Rotsoord, #Lunetten, #Hoograven, #Rivierenwijk? Kijk hoe je mee kunt doen; https://buurtstroom.nl/buurtstroom-rehobothkerk/

Load More...