Wie zijn wij?

Coöperatie Buurtstroom Energie-U is in 2016 opgericht met het doel om zonnestroomprojecten op te zetten en te beheren op grote daken in Utrecht. Buurtstroom!

In Utrecht en omstreken draaien inmiddels een tiental Buurtstroomcentrales. Er worden regelmatig nieuwe Buurtstroomprojecten gestart en nieuwe daken zijn altijd welkom!

De coöperatie is eigenaar van de productie-installatie en de duurzame energie die daarmee opgewekt wordt. Zij is verantwoordelijk voor alle afspraken daaromtrent. Zo maakt de coöperatie afspraken met haar leden, de dakeigenaar, de installateur, de energieleverancier, verzekeraars e.d. De coöperatie voert het beheer over de zonnestroomcentrales en verzorgt het onderhoud en neemt alle kosten voor het beheer en het onderhoud voor haar rekening. De coöperatie verzorgt daarnaast de administratieve afhandeling.

De rechten en plichten tussen lid en coöperatie worden vastgelegd in een ledenovereenkomst. Omdat je lid wordt van de coöperatie kun je invloed uitoefenen op zaken als het bestuur, de jaarplannen en de winstuitkering. Je hebt als lid namelijk stemrecht tijdens de ALV. Deze wordt één keer per jaar gehouden. Ieder lid heeft ongeacht zijn/haar aantal Buurtstroompanelen evenveel stemrecht.
Voor vragen aan het bestuur kun je mailen naar secretaris@buurtstroom.nl.

Coöperatie Buurtstroom Energie-U heeft inmiddels zo'n 350 leden.

Het team stelt zich voor:

Profielfoto Stella_sept2020

Projectleider Buurtstroom/communicatie

Stella Eitjes

Hannah_geknipt

Projectleider Buurtstroom/techniek en financiën

Hannah Bennema

Het bestuur stelt zich voor:

Renske de Zwart

Voorzitter

Renske Zwart

Machiel van Dalen

Secretaris

Machiel van Dalen

Luc Adolfse 0316-069

Algemeen bestuurslid

Luc Adolfse

Rama Jagerman

Penningmeester

Rama Jagerman

Pieter Duif

Algemeen bestuurslid

Pieter Duif Verhoeven

Denice Kooymans

Algemeen bestuurslid

Denice Kooymans

Onze partners:

Buurtstroom is partner van het Zonnepact Utrecht

image010

Zonnepact Utrecht: Kies voor zon

Liggen op uw bedrijfspand al zonnepanelen? Daarmee wekt u niet alleen duurzame energie op, maar bespaart u ook flink op uw energierekening. Buurtstroom, de gemeente Utrecht en samenwerkende organisaties, maken het u zo makkelijk mogelijk om te kiezen voor zonnepanelen. We ontzorgen u met een zon-op-dakscan, bekijken de mogelijkheden voor Buurtstroom en begeleiden u bij de vervolgstappen. Zo stappen we in Utrecht samen over op duurzame energie.

Uw dak beschikbaar stellen voor Buurtstroom

Stel uw dak of een deel daarvan beschikbaar voor een Utrechts Buurtstroomproject. Als organisatie of ondernemer kunt u zo de verbinding versterken met bewoners in de omgeving en laten zien dat u voor duurzaam gaat. En u kunt ook zelf deelnemen en profiteren van de opgewekte energie!

Bij een Buurtstroomproject investeren deelnemers gezamenlijk in zonnepanelen die geplaatst worden op een groot dak in de buurt. Deelnemers zijn buurtgenoten uit de postcodegebieden om u heen. Iedereen profiteert van de opgewekte stroom via de lokale energiecoöperatie. Als u toch al met duurzame energie aan de slag wilt is Buurtstroom de kers op de taart! Energiecoöperatie Buurtstroom voert het project volledig zelfstandig uit, en u heeft het voordeel: duurzaam, lokaal én sociaal. Klik hier voor meer informatie.

In Utrecht zijn al veel dakeigenaren u voorgegaan.